vineri, 28 octombrie 2011

Ciorba de sfecla rosie

Aceasta ciorba este prefetata baiatului, de fapt este una dintre cele doua ciorbe pe care le accepta.
A fost si ciorba copilariei mele. La mama acasa era mai mereu cate o oala mare cu o astfel de ciorba.
Imi place culoarea ei in mod deosebit. Pentru cei din sud este ceva chiar exotic, dar pentru nordul Bucovinei este ceva de zi cu zi.

Se face foarte usor folosinduse ingrediente simple, chair banale as putea spune.

Este nevoie de:
2 radacini de patrunjel
1 morcov
1/2 telina (radacina)
3 cartofi
4 sfecle rosii nu prea mari, coapte inaite in cuptot (dureaza cam 30-45 min) si taiate cat mai fin sau date pe razatoarea mare.
1/2 l bors de putina
3 l apa
o legatura frumoasa de patrunjel
o legatura si mai frumoasa de leustean
smantana

Patrunjelul radacina, morcovul, telina se curata, se taie cubulete (sau oricum ii place persoanei care face ciorba)  si se pun la fiert. Cand sunt fierte pe jumatate se pun cartofii curatati, spalati si taiati

Cand au fiert se pune borsul si se lasa sa mai dea un clocot.Se sareaza dupa gust, se adauga verdeata si se tinge focul.
Mai este doar un pas si ciorba e gata. Se pune sfecla si se amesteca. Nu se mai fierbe din acest moment.
Eu prefer sa pun smantana direct in farfurie, dar se poate pune si in oala dupa ce se mai raceste putin.

Asa trebuie sa arate:



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu