vineri, 14 septembrie 2012

O noua provocare: QUILTING!!! ziua 1

Ziua I - 12 sep


Sa tot fie un an jumatate de cand ma bate gandul sa incerc si eu aceasta tehnica, nu degeaba sunt luata drept ardeleanca :D. Am tot zis ca nu am materiale potrivite, nu am instrumentele necesare, trebuie sa fie al naibii de greu,copila nu ar fi deloc de acord cu actiunea mea si cu siguranta ar vrea sa participe si ea, asta insemnad dezastru, nu am loc unde sa ma intind cu toate peticutele si tot asa.
In alta ordine de idei prietena mea cea mai buna care locuieste in Spania este insarcinata si va naste un baietel, bebe Nicolas, undeva prin octombrie. Pentru sora ei am lucrat setul Bianca, dar pentru ea trebuie sa fac ceva cu totul si cu totul deosebit. Asa am inceput sa revin asupra acestui proiect, cel putin am zis sa incerc si daca nu va iesi ma voi intoarce la croseta.
Zis si facut.
Am comandat cateva materile bbc de la Zsofia din Sf. Gheorge. Superbe materiale si ea o femeie deosebita.
Am incercat sa adun cat mai multe infoarmatii de pe unde am prins, youtube si in mod special am apelat la Doana Carmen  care are un blog  fantasic, plin de foarte multe informatii folositoare pentru cine doreste sa invete.

Un cuter am si credeam ca ma pot descurca cu el. Partea cu taiatul bucatilor a foast cea mai dificila. Am incercat mai multe varinte. In una din incercati fundul de lemn a ajuns bun de pus pe foc.
Am folost foarfeca. Dupa ce am facut un patrat mostra am toaia tot dupa aceasta.
Initial am facut schema pe o coala de hartie ca sa imi pot face o idee despre ce astept sa iasa.








Ideea de start era putin diferita fata de ce va iesi. de fapt dar la min e ceva normal avand in vedre ca le potrivesc din mers.
Am pornit in forta si aveam de gand sa fac 4 patrate care sa imite tabla de sah - un dezastru total. Am sta apraope doua ore la aceasta operatiune si deja eram dezamagita. Am aruncat tot ce facusem si acum parca regret c anu am facut si o poza ca si fie documentarea completa. Am baut o cafeuta (mai mult lapte) si apoi am inteles unde am gresit. Am laut-o de la capt si dupa ceva timp, chiar nu am cronometrat, dar undeva pe la doua ore jumate am reusit sa am ceva palpabil / vizibil:




Deja renuntasem ideea de a pune aplicatii in cele patru colturi si de a scrie/broda numele copilului in centru.
Plutind de bucurie ca am reusit impachetez totul cu grija si le pun deoparte pentru a doua zi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu